Yhteystiedot

Lahden Sydänyhdistys ry
Aleksanterinkatu 2
15110 Lahti

p. 045 137 0760

lahdensydanyhdistys(at)phnet.fi

Toimisto avoinna
ma - pe klo 9 - 13
kesäaikana rajoitetusti

Puheenjohtaja
Maija-Liisa Lindqvist

Yhdistyksen omat kotisivut:
Lahden Sydänyhdistys ry

Päijät-Hämeen Sydänpiiri ry
Suomen Sydänliitto ry

Lahden Sydänyhdistys ry

Lahden Sydänyhdistyksen, jolla on lähes tuhat jäsentä, tarkoituksena on yhteisyössä Päijät-Hämeen Sydänpiiri ry:n ja Suomen Sydänliitto ry:n kanssa toimia Lahdessa sydän - ja verisuoniterveyden edistämiseksi ja -sairauksien ehkäisemiseksi sekä auttaa ja tukea sairastuneita kuntoutumaan antamalla vertaistukea ja organisoimalla terveystieto- ja liikunta- sekä virkistystilaisuuksia.

Yhdistyksen toiminta tapahtuu eri toimintaryhmien kautta. Niistä ja järjestettävistä tapahtumista saa tietoa sydäntoimistolta ja erillisistä ilmoituksista Uusi Lahti lehden järjestöpalstalla.

Vakiintuneina toimintamuotoina ovat:

Sydänillat

  • Sydänilloissa, joita järjestetään noin kerran kuukaudessa talvikaudella, kuullaan korkeatasoisia asiantuntijaluentoja sydänterveyden alueelta. Tilaisuuksista ilmoitetaan tarkemmin Uusi Lahti lehden järjestöpalstalla.


Sydänkerho

  • Uusi ryhmä kaikille erilaisista sydänoireista kärsiville - jo leikatuille tai vasta sydänoireileville. Tilaisuuden vetäjinä mm. Jalo Markki ja Raimo Pietari. TERVELUOA! 


Karpalot/karpatiat

  • Kardiomyopatiapotilaiden vertaisryhmä, vetäjänään Liisa Heino. Tapaamisissa kardiomyopatiaa sairastavat ja heidän läheisensä pääsevät keskustelemaan vertaistensa kanssa. Melko usein paikalla on myös asiantuntijoita kertomassa eri aihealueista. Tapaamisista saa tiedon myös www.karpatiat.net -sivuilta. 


Kuntoliikunta

  • Sydänjumppaa ja muita liikunta-aktiviteetteja pyritään järjestämään jäsenille kysynnän mukaan.


Matkatoimikunta

  • Matkatoimikunta järjestää terveys- ja virkistysmatkoja kuntoutus- ja virkistystarkoituksessa. Tapahtumakalenterista löytyy matkoista lisätietoa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset sydäntoimistolla.


Huvi ja hyöty -kerho

  • H&H-kerho järjestää erilaisia tapahtumia, pienluentoja tai kursseja. Seuraa ilmoittelua kerhon toiminnasta. Anna ehdotuksesi kerhon aiheista toimistolle.


Sydännaiset

  • Sydännaiset vetäjänään Astrid Pellikka järjestää yhdistyksen toiminnan tukemiseksi myyjäisiä, arpajaisia ja muita tapahtumia. 


Tukihenkilöt ovat sydänsairaiden ja heidän läheistensä tukena sairauden eri vaiheissa. Sosiaalinen ja henkinen tuki on jokaiselle sydänpotilaalle tärkeää. Sydäntukihenkilön tärkein tehtävä on välittää tietoa siitä, millaista on olla sydänpotilas ja miten selviytyä sairauden kanssa. Sydäntukihenkilö jakaa kokemuksiaan ja opastaa käytännön kysymyksissä. Sanalla sanoen: hän on lähimmäinen, jolla on sydän paikallaan! Kaikki tukihenkilöt ovat vaitiolovelvollisia. Katso lista vertaistukihenkilöistä.

Uusi sydänpotilas – tiedot kuntoutuskursseista ja ensitietopäivistä saat toimistoltamme tai Kymeenlaakson Sydänpiiristä puh. 050 346 9880 (kymeenlaaksonsydanpiiri@saunalahti.fi) tai kuntoutusohjaajalta puh (03) 819 2891 (hanna.merilainen@hsotey.fi) tai www.sydanliitto.fi/kuntoutus.