Yhteystiedot

Apeced ja Addison ry
c/o Minna Haapa-aho
Haavistontie 49
09810 Nummi

puh. 045 8011 180
toimisto(at)apeced.org


Vertaistukipuhelin

torstai-iltaisin 040 8776 932

Apeced tukipuhelin
arkisin 045 195 9967 

Tukisähköposti
tuki(at)apeced.org

Apeced ja Addison ry

Yhdistyksen tavoitteena on toimia APECED ja APS II -potilaiden yhdyssiteenä, tukijana sekä edunvalvojana. Yhdistys on perustettu 1995.

Yhdistys on valtakunnallinen ja sen toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja yhdistys rahoittaa toimintanasa jäsenmaksuilla ja Raha-automaattiyhdistyksen tuella.

1998 APECED-yhdistys liittyi Suomen Potilasliittoon. Vuodesta 2005 lähtien yhdistys on kuulunut Invalidiliiton Harvinaiset Sairaudet, Lahden yksikköön. 2009 APECED ry hyväksyttiin yhdistyksenä Invalidiliiton jäseneksi. Samana vuonna yhdistyksen nimi muutettiin Apeced ja Addison ry:ksi.

Apeced ja Addison ry on aktiivinen ja eteenpäin suuntautunut. Vertaistuki on yksi potilasyhdistyksen tärkeimmistä tehtävistä. Yhdistyksen kautta luodaan mahdollisuus kontakteihin, jossa kanssamatkustajat perheineen voivat jakaa kokemuksiaan. Näiden kokemuksien avulla pystyy hallitsemaan sairauden aiheuttamaa epävarmuutta ja jäsentämään sairaudesta saatua tietoa.

Yhdistyksen aloitteesta Invalidiliiton Lahden Yksikkö järjestää Kelan rahoittamaa kuntoutusta Apeced- ja Addison-potilaille. Invalidiliiton ja Harvinaiset-yksikön kautta jäsenistö saa erilaisia palveluita sekä mahdollisuuden osallistua kursseille ja tapaamisiin.

YHDISTYKSEN OMAT KOTISIVUT